Nagy Reménység Konferencia és 100 éves jubileum

E-mail Nyomtatás PDF Bookmark and Share

2013. március 17-én a Magyar Unió egy nagyszabású ünnepi istentiszteletet szervez, melyre szeretettel hívjuk gyülekezeteinket, lelkipásztorainkat, testvéreinket, barátainkat.

A Nagy reménység missziós programról már számos alkalommal adtunk híradást. A Generál Konferenciával és a Transzeurópai Divízióval együtt a Magyar Unió az egyházterületekkel közösen vesz rész a Nagy reménység programban. Ennek keretében testvéreink számos eszközt kapnak kezükbe, hogy a személyes bizonyságtevés segítségével ismerőseiknek, szeretteiknek, a körülöttünk élő embereknek segítsünk, hogy a reménység üzenetét kaphassák. Erre a programra a tavalyi évben kezdtük a készülést, nagyszerű lelki bevezetője volt a napokban véget ért 10 napos imaközösség program, melyben nagyon sok gyülekezeti közösség vett részt.

Március 17-én egy közös istentiszteleti alkalmon szeretnénk testvéreinket tovább bátorítani, felhatalmazni a bizonyságtevés szolgálatára, és az addigra elkészülő könyvek, magazinok és egyéb eszközök segítségével útnak indítani.

Nagyszerű lehetőséget biztosít, hogy ezen az ünnepi alkalmon velünk együtt dicsőíti Istent Ted Wilson testvér, a Generál Konferencia elnöke, akit elkísér felesége, Nancy Wilson is. Wilson testvér igehirdetésével bátorít majd bennünket a missziómunkára. A programon részt vesz Bertil Wiklander testvér is, a Transzeurópai Divízió elnöke.

A közös ünneplésre további okot ad az a tény is, hogy idén ünnepeljük a Hetednapi Adventista Egyháznak a térségben elsőként megszervezett uniója működésének 100 éves jubileumát. A Duna Unió a Kárpát-medence, valamint az észak-balkáni államok területén elindult gyülekezetek életét fogta össze. Erre az alkalomra meghívtuk a szomszédos uniók és egyházterületek vezetőit, akiknek a jelenlegi területét részben vagy egészben a Duna Unió lefedte.

A jubileumi és felhatalmazó istentisztelet Wilson testvér rendkívül szoros programja miatt -aki szombat este érkezik és vasárnap este már utaznia is kell tovább - vasárnap (március 17-én) lesz.

Kórus- és zenei szolgálatokkal készülünk ünnepélyesebbé tenni az istentiszteletet. Az ünnepi konferencia a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban (Budapest XIV., Dózsa György u. 1.) kerül megrendezésre, az egyéb tudnivalókról hamarosan bővebb tájékoztatást adunk.

Az unió egész területéről nagy szeretettel várjuk testvéreinket, és arra bátorítunk minden gyülekezetet, hogy szervezzék meg, hogy akár közösen (buszokkal), akár egyénileg utazzanak fel Budapestre erre az alkalomra, hogy együtt dicsőítsük Istent, és különleges áldásokban részesüljünk.

Ócsai Tamás, unióelnök

Forrás: AdventInfo